Yapay Zeka
“Robotlar dünyayı ele geçirecek”
Yapay zeka günümüzde hemen her alanda hayatı kolaylaştırması ve yeni bir çağ açması açısından muazzam bir yere sahip olmaktadır. Yapayzeka, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi kavramları hayatımızın bir parçası oldu.
Bir dönem herkesin diline pelesenk olan bu söz gittikçe daha mantıklı gelmeye başladı. Aynı zamanda gerçekçi olmasıyla beraber bunun olumlu ve olumsuz yanları da tartışma konusu. Zira Yapay zeka ( Artifical Intelligence / AI ) insan zekasının ve hayal gücünün sınırlarını öteye taşıyacak nitelikte bir hal almış durumda.
Yapay zeka, insan beyninin yaratıcı fonksiyonlarını internetteki verilerle birleştirerek ideal bir sonuca ulaşmayı hedefliyor. Üretim ve yaratım süreçlerini otonom hale getirerek birçok işi kolaylaştırıyor. Bununla birlikte işlemleri hızlandıran ve bu hızın korkutucu boyutlara ulaşmasına da sebep oluyor. Ayrıca bazı yapay zeka şirketlerinin durumu kontrollü bir şekilde ilerlettiği biliniyor. Yapay zeka araçları metin, video, görsel, sunum, web sayfası gibi birçok alanda kullanılıyor. Yapayzeka, AI, VR gibi kısaltmalara artık iyiden iyiye aşina olmaya başladık. İnternet ortamında aramalar yaparken yapayzeka veya ai hashtag’i kullanarak bu içeriklere ulaşabiliriz.
Bu görselde yapay zeka ile üretilmiş bir komposizyon görüyorsunuz. Bu görseli oluşturmak için ihtiyacımız olan şey Chat GPT, Midjourney gibi yapay zeka araçlarına oluşmasını istediğimiz görselin açıklaması ( prompt ) yazılıyor. Böylece görsel çok hızlı bir şekilde oluşuyor. Hatta görsel istediğimiz gibi olmazsa saniyeler içinde yenisini isteyebiliyoruz. Bu işlem o kadar hızlı ki birkaç dakikada onlarca görsel üretebiliyoruz. Bu durum görsel oluşturmakla da sınırlı değil. Ayrıca metin, sunum, makale, hikaye, senaryo gibi pek çok ihtiyacımızı da yapabiliyoruz. www.openai.com bu görselin kaynağı için gösterebileceğim bir örnek sadece. Ayrıntılı bilgiyi burada örneklerle bulabilirsiniz.
Bir yanıt yazın